NESİN VAKFI AİLESİNE YENİ ÇOCUKLAR KABUL EDİLECEKTİR…

Nesin Vakfı’na 3-11 yaş arası, İstanbul dışından, okuma olanaklarından yoksun, okumaya hevesli çocuklar kabul edilecektir.

Özellikle Anadolu’nun köylerinde, kasabalarında görev yapan öğretmenlere çok iş düşüyor. Görev yaptığınız bölgedeki okuma olanaklarından yoksun, hevesli çocukları vakfımızdan haberdar etmenizi rica ederiz.

Ne yaptığımızı görmek için tanıtım filmimizi izlemenizi öneririz: https://www.youtube.com/watch?v=O6oQo7n6Hco

Nesin Vakfı hakkında merak edebileceğiniz bazı detaylar:
– Nesin Vakfı bir yurt değil çok çocuklu bir ailedir. Çocuğun haklarını ve ihtiyaçlarını öncelik alan, çocuk odaklı bir vakıftır.
– Ortalama 40 dolayında çocuğu olan bir aile.
– Nesin Vakfı’na çocuklar 3-11 yaş arasıda alınır. Bazen kardeşleri ayırmamak için 12 yaşına da kapılarını açar.
– Vakfa katılan çocuklar bir aile sıcaklığıyla kucaklanır ve sahiplenilirler. Bu çocuklar kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar vakıf himayesindedirler, kendini hazır hissettiğinde yine kendi isteğiyle vakıftan ayrılırlar.
– Çocuklar 7/24 vakfımızda kalırlar, akademik dönemin dışında kalan sürelerini beceriler, hobiler elde etmek, kendilerini sosyal ve kültürel olarak geliştirmek, yurt içi ve yurtdışı gezilere-kamplara katılmak ve aileleriyle hasret gidermek için kullanırlar.
– Çocuklar vakıf çevresindeki devlet okullarında eğitim görürler, başarı gösteren çocuklarımızı imkanlarımız el verdiğince özel okullara burslu olarak gönderiyoruz.
– Çocukların bütün ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanır,
– Çocuklar: eğitmen, psikologlar ve bakıcı ablalar aracılığı ile; sosyal, psikolojik, fizyolojik, akademik ve kültürel olarak desteklenirler.
– Ayrıca, çocukların merak ve ilgilerini geliştirebilecekleri; tarım, marangozluk, seramik, müzik, yüzme vb. atölyeler düzenlenir

Nesin Vakfı

E-mail: egitimasistan@nesinvakfi.org