Nesin Vakfı, sadece çocukların evi değil aynı zamanda Aziz Nesin’in de son günlerine kadar yaşadığı eviydi. Bu nedenle bünyesinde çok önemli bir kültürel mirası barındırıyor.

Yaklaşık 35 bini Aziz Nesin’e ait olan 70 bin kitaplık bir kütüphanemiz var. Bunların içinde ender bulunan kitaplar da var, Aziz Nesin’e imzalı veya bizzat kendisinin okurken not aldığı kitaplar da var.

Kütüphanemiz hergün daha da zenginleşiyor. Vefatından sonra oğlu Bülent Tanilli Server Tanilli’nin kitaplıklarındaki tüm kitapları (yaklaşık 15 bin) ve dergi koleksiyonunu babasının vasiyeti çerçevesinde vakıf kütüphanemize bağışladı.

Hem Aziz Nesin Arşivi hem de Kütüphanesi tüm araştırmacılara açıktır. Kataloğumuza buradan bakabilirsiniz (pdf dosyası indirir). Gelmek için nesinvakfi@nesinvakfi.org adresinden randevu almanızı rica ederiz.