Vasiyet ve Hibe Yolu ile Bağış – Nesin Vakfı’nın Geleceği…

Nesin Vakfı’nın bu gününü sürdürmenin yanında geleceğini de garanti altına almak için en önemli projemizden biri de vasiyet ve hibe bağışlarıdır.

Ne yazık ki Türkiye’de sanata, kültüre, kitaba (hele ekonomiye hiç) güven olmuyor. Nesin Vakfı’nın geleceğini büyük oranda gayrimenkulle sağlamak zorundayız. Bizim satın aldıklarımızla, bağışlarla ve vasiyetini Vakf’a bırakanlarla bugün, 100’ün üzerinde olan konutlarımız giderimizin üçte birini -belki biraz fazlasını- sağlıyor.

Bu projede sizin de önemli bir katkınız olabilir… Kısaca söylemek gerekirse: Mirasınızı en iyi şekilde değerlendirebiliriz.

Peki nasıl, bunu iki yolla bunu yapmak mümkün.

• Vasiyet Yolu ile Bağış

Vasiyet, miras bırakanın ölümü sonrasında, malları üzerinde kendi iradesine uygun olarak fiili ve hukuki sonuç doğuracak tek taraflı yapılan ve ölüme bağlı bir tasarruftur.

Bu yolla bağış yapmak isterseniz, sağlığınızda düzenleyeceği vasiyetname ile herhangi bir malınızı (bunlar taşınır/taşınmaz mallar, bankadaki mevduat ve kıymetler ayrı ayrı olabilir) veya tüm mal varlığınızı vakfımıza bırakabilirsiniz. Vasiyetnamenizi, noter huzurunda resmî şekilde yapılabileceğiniz gibi, el yazısı ile yazarak notere teslim edebilirsiniz. Hayatta olduğu sürece vasiyete konu olan mal varlığınız üzerindeki mülkiyet haklarınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Vasiyeti yapan kişinin vefatından sonra mahkemenin vasiyeti açması ve karar almasıyla vasiyet bırakılan herşey vakfımıza geçer.

Not: Sorularınız varsa veya vasiyet düzenlemek konusunda yardım isterseniz lütfen 05528761076 ve 05337118561 nolu telefonlar veya nesinvakfi@nesinvakfi.org adresine üzerinden iletişime geçin. Hukukçularımız da her aşamasında yanınızda olacaklardır.

• Hibe Yolu ile Gayrimenkul ve Hak Bağışı

Sağlığınızda, sahibi olduğunuz herhangi bir taşınır veya taşınmaz malı veya bir hakkı, vakfa şartlı veya şartsız olarak bağışlayabilirsiniz.

Bu bağışı yaparken mal veya hakkın sadece kuru mülkiyetini bağışlayıp intifa (kullanma-yararlanma) hakkını üzerinizde bırakabilirsiniz. Böylece mal veya hakkın sadece çıplak mülkiyeti vakfa geçer, kullanma veya gelirlerinden yararlanma hakkı hayatta olduğunuz sürece sizin üzerinizde kalır.

Not: Sorularınız varsa veya kuru mülkiyet bağışı konusunda yardım isterseniz lütfen 05528761076 ve 05337118561 nolu telefonlar veya nesinvakfi@nesinvakfi.org adresine üzerinden iletişime geçin. Hukukçularımız da her aşamasında yanınızda olacaklardır.