Aziz Dede’nin Gezgin Atölyesi

AZİZ DEDE’NİN GEZGİN ATÖLYESİ DEPREM BÖLGESİNDE…

Merhaba Sevgili Dostlar,

Size güzel haberlerimiz var.
Nesin Vakfı, Nesin Matematik Köyü ve Nesin Yayınevi kısacası Nesin Vakfı ailesi olarak ilk günlerden beri sessiz sedasız deprem bölgesindeyiz. Ekipçe özellikle gözden ırak köy ve mahallelerdeki insanların ihtiyaçlarını karşılamak, bir nebze olsun yaralarını sarmak için çalıştık. Halen her fırsatta tekrar gidip desteklerde bulunuyoruz, gelen talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Hem vakfımızda hem de Köyümüzde deprem bölgesinden öğrencileri de ağırlıyoruz.
Şimdi de depremden etkilenen çocuklar ve gençler için yeniden yolda olacağız.

NESİN VAKFI – AZİZ DEDE’NİN GEZGİN ATÖLYESİ
Sanat-Sepet-Oyun İşleri
Hey çocuklar, gençler, ses verin Aziz Dede’nin Gezgin Atölyesi sizin için yola çıkıyor!
Çocuklar ve gençlerle birlikte sanat, zanaat ve oyun çalışmaları yapmak için Temmuz ayında itibaren yeniden deprem bölgesinde olacağız.
Aziz Dede’nin Gezgin Atölyesi adını verdiğimiz atölye sanattan zanaata, sirkten oyuna çocukların ve geçlerin gönüllerince aktif olarak var olabileceği seyyar bir atölye olacak.
Deprem bölgesindeki deneyimlerimiz sabit bir merkezin de önemine işaret ediyor. Dolayısıyla sabit bir merkez ve onun civarında dolaşan bir gezgin atölye olsun istiyoruz. Kapımız her çocuk ve gence ayrıca deneyim sahiplerine de açık olacak. Gelemeyene de mümkün olduğunca biz gideceğiz.
Nesin Vakfı’nın uzman çalışanları ve gönüllüleri olarak; çocuklar ve gençlerle yaratacak, onaracak, oynayacak ve hep birlikte öğreneceğiz.
Yerelde çalışan öğretmenler, gençler, uzmanlar ve zanaatkarların da katkı sağlamalarını ve dahil olmalarını istiyoruz, bekliyoruz. Ayrıca yereldeki STK ve kolektiflerle de iş birliğinde bulunma isteğimiz var.
Çalışmalarımızın bölgede mümkünse 2 yılı (belki daha uzun süre) bulmasını, bu süre zarfında dört köyde birer sürdürülebilir kültür-sanat merkezi bırakmayı hedefliyoruz. Böylelikle yereldeki ekipleri de güçlendirmiş olacak ayrıca günü geldiğinde projeyi bu yerel gruplara bırakarak atölyenin çok daha uzun süreler yaşamasını da sağlamış olacağız.

Bir de bursumuz var;
Nesin Vakfı – Bridge to Türkiye Fund (Türkiye’ye Köprü Vakfı) Umut Bursu
Yine deprem bölgesinden öğrencilere geri ödemesiz burs vermeye başladık. İlk etapta 150 kadar ilk-orta ve lise öğrencisine geri ödemesiz eğitim bursu vermeyi planlıyoruz. Bu bursu mümkün olduğunca uzun bir süre sürdürmek istiyoruz. Umarız imkanlarımız buna izin verir.

Teşekkür.
Projemiz, Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Turkey Mozaik Foundation işbirliğiyle kurulan Yerel Güçlenmeye Destek Fonu’ndan ve Bridge to Türkiye Fund’dan (Türkiye’ye Köprü Vakfı) destek alıyor. Bu vesileyle STDV, TMF ve BTF’ye; bunun yanı sıra yardımlarından dolayı Nevader ve Fönes’e ve Ford Otosan’a; ayrıca arayıp gönülden destek olan bağışçılarımıza, gönüllülerimize, dostlarımıza teşekkür ederiz.
Tüm bu kurum ve kişilerin sayelerinde bu projeyi hayata geçirebileceğiz.
Etkinliklerimizden faydalanacak çocuklar ve gençler adına tekrar tekrar teşekkür ederiz. Minnettarız…

Bildiğimiz ve gördüğümüz kadarıyla üzerinden aylar geçmesine rağmen depremden etkilenen özellikle çocuklar ve gençler için etkileri yılları bulacak bir felaket yaşadık. Biz de onlar için bu süreçte ne yaparsak kar sayacağız.
Aziz Dedemiz ”Çocuklar için ne yapılsa azdır” derdi. Hele de böyle bir felaketi yaşayanlar için çok daha fazlasına ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Ama ilk gün yılgınlığa düşmeden tüm memleket elimizde ne varsa yola çıktığımız gibi bu gün de elimizden ne gelirse yapmak üzere yeniden yola çıkıyoruz.
Atölyemizin etkinliklerini ”Nesin Vakfı” ve ”Aziz Dede’nin Gezgin Atölyesi” sosyal medya hesaplarından takip edebilir, dilerseniz siz de destek verebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir