Nesin Lisesi katkılarınızı bekliyor

“Nesin Lisesi katkılarınızı bekliyor.”

Sevgili Dostlar,

Türkiye’nin geleceğini biçimlendirecek önemli bir projeyle daha karşınızdayız. Yaş kemale erdi, bu muhtemelen benim son projem olacak.

Bir Nesin Lisesi kurmak için kolları sıvadık.

Öğrenmenin, anlamanın, araştırmanın, düşünmenin, sorgulamanın bir yaşam biçimine dönüştüğü ve tüm mekâna ve zamana yayıldığı bir oluşum tasarlıyoruz. Aslında bir liseden çok bir köy, bir yaşam yeri, hatta bir yaşam biçimi.

Hocalarla gençlerin aynı mekânları paylaştığı, bir arada yaşadığı, dostluk kurduğu, “hepimiz aynı gemideyiz” hissiyatını uyandıran bir eğitim kurumu. Usta çırak ilişkisinin geçerli olduğu… Elbette olabildiğince özgür bir ortamda. Başka türlüsü mümkün değil. Daha fazla yazıp da geleceği etkilemeye çalışmayayım, kendi ruhunu kendi oluşturacak çünkü.

Şirince’de, Matematik Köyü’ne komşu olacak ve doğal olarak Matematik Köyü’nün kolaylıklarından yararlanacak.

Edebiyat, sanat, felsefe, spor ve tabii ki matematik ve bilim. Hiçbirini savsaklamayacağız. Her biri en üst düzeyde ve dünya çapında, hatta ötesinde. Tam donanımlı gençler mezun etme niyetindeyiz.

Yatılı olacak. Hazırlık dahil 5 sınıf, her sınıftan 2’şer şube, her şubede 24 öğrenci, yani yaklaşık 250 öğrencilik bir okul. Öğrenciler okulun günlük işlerinde de çalışacaklar.

Üniversite hocalarının da lisemizde ders vereceklerini umuyorum.

İleride eğitim felsefemiz hakkında daha fazla bilgi vereceğim. Şimdilik şunu söylemekle yetineyim: Eğitim hakkındaki düşüncelerimizi değiştirebilecek bir proje peşindeyiz ve katkılarınızı bekliyoruz. 1000 lira ve üstü bağışta bulunanların adlarını mermer bir plakete yazacağız. Bağış hesaplarımız aşağıdadır.

Sevgiler, saygılar.
Ali Nesin

• Nesin Vakfı Bağış Hesapları (Dekonta “Lise için” ibaresi yazarsanız seviniriz. Hesap adı Nesin Vakfı’dır):

İş Bankası Parmakkapı Şubesi TL:
    Şube Kodu: 1042
    Hesap numarası: 687498
    IBAN: TR57 0006 4000 0011 0420 6874 98

Ziraat Bankası Çatalca Şubesi TL:
    Sube Kodu: 130
    Hesap Numarasi: 9522232-5008
    IBAN: TR7600 0100 0130 0952 2232 5008

Vakıfbank Beyoğlu Şubesi TL: