“Nesin Lisesi kuruluyor”

Sevgili Dostlar,

Türkiye’nin geleceğini biçimlendirecek önemli bir projeyle daha karşınızdayız. Yaş kemale erdi, bu muhtemelen benim son projem olacak.

Bir Nesin Lisesi kurmak için kolları sıvadık.

Öğrenmenin, anlamanın, araştırmanın, düşünmenin, sorgulamanın bir yaşam biçimine dönüştüğü ve tüm mekâna ve zamana yayıldığı bir oluşum tasarlıyoruz. Aslında bir liseden çok bir köy, bir yaşam yeri, hatta bir yaşam biçimi.

Hocalarla gençlerin aynı mekânları paylaştığı, bir arada yaşadığı, dostluk kurduğu, “hepimiz aynı gemideyiz” hissiyatını uyandıran bir eğitim kurumu. Usta çırak ilişkisinin geçerli olduğu… Elbette olabildiğince özgür bir ortamda. Başka türlüsü mümkün değil. Daha fazla yazıp da geleceği etkilemeye çalışmayayım, kendi ruhunu kendi oluşturacak çünkü.

Şirince’de, Matematik Köyü’ne komşu olacak ve doğal olarak Matematik Köyü’nün kolaylıklarından yararlanacak.

Edebiyat, sanat, felsefe, spor ve tabii ki matematik ve bilim. Hiçbirini savsaklamayacağız. Her biri en üst düzeyde ve dünya çapında, hatta ötesinde. Tam donanımlı gençler mezun etme niyetindeyiz.

Yatılı olacak. Hazırlık dahil 5 sınıf, her sınıftan 2’şer şube, her şubede 24 öğrenci, yani yaklaşık 250 öğrencilik bir okul. Öğrenciler okulun günlük işlerinde de çalışacaklar.

Üniversite hocalarının da lisemizde ders vereceklerini umuyorum.

İleride eğitim felsefemiz hakkında daha fazla bilgi vereceğim. Şimdilik şunu söylemekle yetineyim: Eğitim hakkındaki düşüncelerimizi değiştirebilecek bir proje peşindeyiz.

Sevgiler, saygılar.
Ali Nesin

Nesin Vakfı hesap numaraları için: Tıklayınız

www.nesinvakfi.org

Error: Contact form not found.