Haberler

1 Mayıs’ı Kutluyoruz!

1 Mayıs’ı Kutluyoruz… *

Sevgili dostlar,
Hepinizin 1 Mayıs bayramını kutlarız.
Geleneksel “1 Mayıs Pikniği”miz bu yıl 18 Mayıs Cumartesi günü, saat 11 dolaylarında vakıf bahçemizde başlayacak ve akşama kadar sürecek.
80’lerde 1 Mayıs yasaklanınca Aziz Dedemiz ”Bahçemde kutlayacağım ona da karışacak değilsiniz ya!” demiş… Vakıf bahçesindeki o harika 1 Mayıs kutlamalarına kimler katılmamış ki: Mine Urgan, Fazıl Hüsnü, Ruhi Su, Mehmet Ali Aybar ve daha niceleri. Çocuklumuz ve gençliğimiz boyunca tanık olduk ünlüler geçidine. O gün bu gün bizim için bir gelenek oldu bu kutlamalar.
1 Mayısların serbest olduğu zamanlarda da bu kutlamaları sürdürmeyi ihmal etmedik. 
Pandemi, tadilatlar, ekonomik durum ve deprem derken 5 yıldır kutlamıyorduk. Bu yıl tam 4 Mayısta yapıyoruz dedik şimdi de hava muhalefeti dolayısıyla 18 Mayısa erteledik. Eş dost herkesi sazı ve sözü ve pikniğiyle bahçemize bekliyoruz, geçmiş bir kaç yılın acısını da çıkaracağız.
Bu yıl Teneke Trampet, Dostlar Korusu yüce gönüllülük gösterip sahne alacaklar. Ama siz yine de başka sürprizlere hazır olun.
Bol miktarda yemeğimiz olacak; nefis bir menü hazırladık sizlere. Biliyorsunuz geçmişte bu yiyecekler için bir ücret almıyorduk ama hem artan kalabalık hem de ekonomik baskılara dayanamayıp makul bir bağış karşılığında size bu güzel yemekleri sunacağız. Böylece Vakfımıza bir katkınız da olacak.
Siz yine de isterseniz böreğinizi-sarmanızı veya yemek istediğiniz şeyleri eksik etmeyin tabi.
Oturmak için halınızı, kiliminizi de unutmayın, masalarımız yetmeyebilir.
Bu davetten istifade Vakıf’tan birkaç haber verelim istedik.
1) Uzunca bir aradan sonra bu yıl 23 Nisan şenliğimizin 24’üncüsünü gerçekleştirdik. Görülmeye değerdi doğrusu, tahminimizce 5 bin civarında çocuk ve ebeveyni ağırladık. Çoluk çocuk binlerce kişi yeri göğü inlettik. Pikniğe geldiğinizde şenliğin çocuk izlerini göreceksiniz.
Yüzlerce gönüllünün desteğiyle, 30 dönüm arazide onlarca ayrı stantta etkinlikler gerçekleştirdik.
O gün gelebilen şanslı çocuklarla, bahar gibi bir bahçede yine rengarenk boyalarla duvarlar boyadık, davulların üzerinde tepindik, seramik çamuruyla çamura bulandık, çiçek diktik, yüzümüzü boyayıp, halat çekip ip atladık, bilim yaptık, satranç oynadık, masmavi aydınlık gökyüzünde uçurtmalar uçurduk. Yine de doyamadık.
Şenliğimizi maddi ve manevi olarak destekleyen dostlarımıza ve günlerce gece gündüz demeden çalışan gönüllülerimize etkinliklerden yararlanan çocuklar adına ayrıca teşekkür ederiz.
Şenliğin fotoğrafları için Facebook ve Instagram sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.
2) Son etkinliğimizden bu yana aramıza yeni katılan vakıf çocuklarımız oldu daha da olacak. Eskiler de büyüdüler yuvadan uçtular.
3) Biz de herkes gibi 6 Şubat depreminden derin bir üzüntü duyduk, sarsıldık. Ama yılgınlığa düşmedik. Düşmeye hakkımız yoktu. İlk günlerden itibaren bölgede varlığımızı gösterdik. Elimizden geldiğince yardıma koştuk. Ardından Aziz Dede’nin Gezgin Atölyesi’yle çocuklar ve gençler için oyun, sanat ve zanaat atölyeleri gerçekleştirmek üzere bölgeye tekrar gittik. Yaklaşık bir yıldır bölgede çocuklar ve gençler için etkinlikler yapıyoruz. Aynı zamanda BTF (Bridge to Turkiye)’nin ortaklığında bölgeden 200’e yakın öğrenciye eğitim bursu veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.
Projenin koordinasyonunu eğitim müdürümüz Özgün Hanım yürütüyor. Atölyeyi izlemek için: https://www.instagram.com/aziz_dedenin_gezgin_atolyesi/
4) Nesin Yayınevi tüm hızıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Aziz Dedenin sağlığındakinden daha fazla kitap satıyoruz. Siz yine de çok satıyor deyip almamazlık etmeyin; Aziz Nesin okumanın yaşı da zamanı da yok. Ayrıca bir çok yazardan çocuk kitapları da alabilirsiniz. Kitaplar için www.nesinyayinevi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
5) Matematik Köyü 2024 yaz programları Ocak ayında açıklandı ve tabii her zamanki gibi açılır açılmaz da büyük ilgi gördü. Yurtdışından ve yurtiçinden hocalar ve öğrenciler akın akın geliyor. Onlarca programı ve yüzlerce dersi www.nesinkoyleri.org adresinden görebilirsiniz.
2023 yılı boyunca köylerimizden faydalanan çocuk ve genç sayısı 18 bin civarında. Talep çok daha fazla tabi.
Bu kadar talep varken kontenjanı arttırmamak mümkün mü? Katkılarınızla hergün daha fazla derslik, daha fazla konaklama yeri yapıyoruz.
Destekçilerimize köylerimizden yararlanan gençler adına tekrar tekrar teşekkür ederiz.
6) Farkındaysanız Köy hergün daha da büyüyor, adeta bir üniversiteye doğru gidiyor. Ama daha öncelikli bir projemiz var, bir lise: Nesin Lisesi. Dünya çapında bir lise olacak. Onun kampanyasını yakında başlatacağız. Şayet düşündüğümüz tutar kısa sürede toplanırsa; hedefimiz 2025 Eylül’ünde eğitime başlamak. Önümüzdeki süreçte Ali Abi size daha detaylı bilgilendirme yapacak.
7) Artık yardım severlik koşularında da boy göstermeye başladık. Gönüllülerimizin olağanüstü çabalarıyla ilk koşumuzu 21 Nisan’da İzmir Maratonu’nda gerçekleştirdik. Ardından 28 Nisan’da İstanbul Yarı Maratonu’ndaydık. Sırada kasım ayında yapılacak olan büyük İstanbul Maratonu var. Bu sefer Nesin Lisesi için koşacağız. Elde edilecek gelirle Nesin Lisesi’nin temellerini atacağız. Gerisi kolay.
 
Hepinizin bayramını yeniden kutlarız.
 
Sevgiler, saygılar.
Süleyman Cihangiroğlu
Nesin Vakfı

 

Yer: Nesin Vakfı bahçesi, Çatalca/İstanbul

Tarih: 18 Mayıs 2024, saat: 11:00-18:00 arası

* Giriş ücretsizdir.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir