Gönüllü Formu

Error: Contact form not found.

Nesin Vakfı’nda Gönüllülük

Nesin Vakfı’nda gönüllülerin yeri bir başkadır. Kuruluşundan bu yana ”Varından Değil Yoğundan Verenlerin” vakfı burası. Kısıtlı imkanlarımız, az sayıda çalışanımız ve tabii ki yapacak çok işimiz var. Bu nedenle düzenli, günübirlik ve dönemsel gönüllü çalışmalar vakıf işleyişimize çok katkı sağlıyor. Nesin Vakfı’nda atölyeler, eğitsel çalışmalar, bahçe işleri, günübirlik organizasyonlar, dönemsel etkinlikler gibi alanlarda her yaştan gönüllünün desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Çocuklarla ilgili olarak, ders veya etkinlik bazlı çalışmalar üzerine destek olmak isterseniz yukarıda yer alan gönüllü formuna özgeçmiş bilginizi eklemenizi rica ediyoruz. Siz de kendinize uygun alanda gönüllü olmayı seçerek Nesin Vakfı Ailesi’ne katılabilirsiniz.

Düzenli Gönüllülük

Nesin Vakfı’nda düzenli gönüllülük eğitsel ve işletmesel iki temel alana ayrılmaktadır. Eğitsel alanda çocuklara kültür, sanat, spor ve akademik alanlarda düzenli destek verebilirsiniz. Bunun için vakfımızda cam, seramik, dikiş ve sanat atölyeleri, tiyatro salonu, marangozhane ve etüt alanları bulunmaktadır. İşletmesel alanda ise bahçe, boyama ve inşaat işlerine katkı sunabilir ve belirttiğimiz alanlarda tercihinize göre haftada bir, iki haftada bir ya da ayda bir periyotlarla düzenli olarak destek olabilirsiniz.

Dönemsel Gönüllülük

Gerek Aziz Nesin, gerekse Nesin Vakfı uzun yıllardır yaptıkları çalışmalar sayesinde dünyanın birçok ülkesinde kişiler ve kurumlar tarafından bilinmektedir. Bu bağlamda özellikle yurtdışından 1-3, 3-6, 6-12 aylık dönemlerde gönüllü kabul etmekteyiz. Yurtiçinden bir proje ile ya da vakıf sürecine katkı sağlamak adına bahçe işlerine ve eğitim bölümüne destek olmak üzere dönemsel gönüllümüz olabilirsiniz. Dönemsel gönüllü olmak isterseniz, formu doldurduktan sonra konaklama, ulaşım ve diğer ihtiyaçlarınız için sizinle iletişime geçiyor olacağız.

Günübirlik Gönüllülük

Nesin Vakfı’nda günübirlik destek ihtiyaçlarımız; bahçe bakımı, ceviz toplama, boya, bakım, tamirat işlerinde ve üç büyük etkinliğimizin organizasyonunda oluyor.

Nesin Vakfı bahçesinde her yıl organize ettiğimiz , üç büyük etkinliğimiz;

23 Nisan Çocuk Bayramı; 23 Nisan günü 6000-7000 kişinin katıldığı; çocuklar için sayısız atölye, eğlenceli yarışma ve oyunlar hazırladığımız büyük bir şenlik yapıyoruz.

1 Mayıs pikniği; 1 Mayıs İşçi bayramını kutlamak için Mayıs ayının ilk cumartesi günü sazlı sözlü bir etkinlik düzenliyoruz.

Temmuz Pikniği; Temmuz ayının ilk cumartesi günü ; Aziz Dedemizi ölüm yıldönümünde tam da onun istediği şekilde matemden uzak bir şenlik havasında , şarkılar, türküler eşliğinde anıyoruz.

Bu üç önemli etkinlik binlerce kişilik katılımcıyla gerçekleştirilmektedir. Tüm organizasyon gönüllülerimiz, çalışanlarımız ve çocuklarımızla birlikte hazırlanmaktadır. Gönüllülerimiz etkinlik tarihinden 2-3 gün öncesi itibariyle sürece dahil olabilmekte ya da etkinlik günü günübirlik destek sağlayabilmektedir.

Günlük destek ihtiyacımızı duyurduğumuz gönüllü havuzumuza siz de gönüllü başvuru formunu doldurarak katılabilirsiniz.

Atölye Yürütücülüğü

Düzenli olarak gelme imkanı bulunmayan ancak belirlenen sınırılı sürede ve konuda çocuklara eğitsel anlamda destek olacak atölyeleri yürütmek isteyen gönüllülerimiz, atölye içeriği ve özgeçmişiyle birlikte bize başvurabilir. Gelen gönüllülerimiz vakıftaki marangozhanemizi, cam, seramik, dikiş ve sanat atölyelerimizi kullanabilirler. Birkaç günlük atölyeler için gelen gönüllüler misafir odalarımızda konaklayabilmektedir. Başvuran atölyeler çocukların isteklerine sunularak, çocuklarla birlikte planlanır.