(ana sayfaya dön)

5 Þubat 2007

Sevgili Dostlar,

Savcinin cocuklarimiza ve bana karsi dava acmak icin mahkemeye basvurmasiyla birlikte yeniden gundeme geldik.

Oysa yeni bir bulgu ya da olay yok ortada. Dosyaya yeni bir sey eklenmedi. Dosya aynen tutuklanan cocuklarimizin saliverildikleri gunku gibi.

Hukukculardan ogrendigime gore, bu gibi suclamalari aydinliga kavusturmak kolay olmadigindan, savcilar olayin aydinlatilmasini genellikle mahkemelere havale ederlermis. Mahkeme de hemen hemen her zaman davayi kabul edermis.

Olay kocaman bir iftiradan ibarettir. Hic ama hicbir gercek payi olmadigindan, iftira desteklenemiyor. Tecavuz suclamasiyla tutuklanip 48 saat icinde serbest birakilan kac kisi duydunuz simdiye kadar?

Ancak romanlarda olabilecegini sandigim bir karalama kampanyasiyla karsi karsiyayiz. Ilerde daha ayrintili yazacagim.

Nesin Vakfi’nin varolus nedeni, butun bunlarin bizim ya da herhangi birinin basina gelebilecek olmasidir! Turkiye gulluk gulistanlik olsaydi, bir yazar ve bir matematikci mi okuyamayan cocuklari okutmak icin varini yogunu ortaya koyardi?

Butun bu tuyler urpertici suclamalara inanmayarak her zaman yanimizda olan siz dostlarimiza cok tesekkur ederiz. Nesin Vakfi sizler sayesinde bugune kadar yasayabilmistir ve gene sizler sayesinde daha da zenginleserek yasayacaktir.

Coluk cocuk hepimizden sevgiler, saygilar.

Ali Nesin

(ana sayfaya dön)