Etkinliklerimiz

23 Nisan Çocuk Şenliği

2002'den itibaren 23 Nisan şenlikleri düzenlemeye başladık. Gerçek çocuk şenlikleri... Bayram gibi bayram yani... 2002 şenliğinden:

• Okay Temiz eşliğinde topluca davul.
  • Tavşan yuvalarının duvarlarını boyama
  • Surat boyama
  • Dans, horon tepme ve tepinme
  • Satranç
  • Resim
  • Çeşitli oyunlar

Okay Temiz

Topluca Davul

Tavşan Yuvaları

Tavşan Yuvalarının Duvarlarını Boyama

Tavşan Yuvalarının Duvarlarını Boyama

Surat Boyama

Horon Tepme

Satranç

Çeşitli Oyunlar

Mayıs Pikniği

Kutlamaların yasak olduğu yıllarda, 1 Mayıs'ta Aziz Nesin Vakıf'ta dostlarına bir yemek verirdi. Ölümünden sonra bu geleneği bir şenlik haline getirdik. Kutlamalar yasal olduktan sonraki yıllarda her yıl Mayıs'ın 1 Mayıs'a rastlamayan ilk cumartesi günü (yani 2-8 Mayıs'a arasındaki cumartesi günü) Vakıf'ta dostlarımızla piknik yaparız, türkü söyler, dans eder, yer, içer ve eğleniriz. Şenlik geceyarılarına dek sürer. Bu piknik, bizim dostlarımıza teşekkür anlamına gelir ve davetiyesizdir.

Türkü Söyleme

Türkü Söyleme

Yeme İçme

Temmuz Pikniği - Aziz Nesin'i Anma Günü

Adının anma günü olduğuna bakmayın, can sıkıcı bir merasim değildir, uzun söylevler olmaz, yas tutmayız biz. O gün de piknik yaparız, eğleniriz. Pikniğinizi alın ve gelin. Temmuzun ilk cumartesi günü, saat 1-2 gibi. Davetiyesizdir.

Aralık Yemeği - Aziz Nesin'in Doğumgünü

Aziz Nesin'in doğumgünü 21 Aralık'tır. O tarihlerde İstanbul'da bir restoranda (genelde Armada'da) kurucumuzun doğumgününü kutlarız.

Etkinlikler üzerine not:
Nesin Vakfı çalışanları profesyonel organizatör değiller elbette. Bizim işimiz başka. Bu tür etkinlikleri profesyonellere de bırakabiliriz, ama biz içten olmak istiyoruz, evsahipliğini biz yapalım, bir yorulalım, biz ter dökelim istiyoruz. Dolayısıyla kusurlarımız olacaktır. Lütfen hoşgörün ve darılmayın.