Etkinliklerimiz

1) 23 Nisan Çocuk Şenliği. 2002'den itibaren 23 Nisan şenlikleri düzenlemeye başladık. Gerçek çocuk şenlikleri... Bayram gibi bayram yani... 2002 şenliğinden:
    1a) Okay Temiz eşliğinde topluca davul.
    1b) Tavşan yuvalarının duvarlarını boyama
    1c) Surat boyama
    1d) Dans, horon tepme ve tepinme
    1e) Satranç
    1f) Resim
    1g) Çeşitli oyunlar

2) Mayıs Pikniği. Kutlamaların yasak olduğu yıllarda, 1 Mayıs'ta Aziz Nesin Vakıf'ta dostlarına bir yemek verirdi. Ölümünden sonra bu geleneği bir şenlik haline getirdik. Kutlamalar yasal olduktan sonraki yıllarda her yıl Mayıs'ın 1 Mayıs'a rastlamayan ilk cumartesi günü (yani 2-8 Mayıs'a arasındaki cumartesi günü) Vakıf'ta dostlarımızla piknik yaparız, türkü söyler, dans eder, yer, içer ve eğleniriz. Şenlik geceyarılarına dek sürer. Bu piknik, bizim dostlarımıza teşekkür anlamına gelir ve davetiyesizdir.

3) Temmuz Pikniği - Aziz Nesin'i Anma Günü. Adının anma günü olduğuna bakmayın, can sıkıcı bir merasim değildir, uzun söylevler olmaz, yas tutmayız biz. O gün de piknik yaparız, eğleniriz. Pikniğinizi alın ve gelin. Temmuzun ilk cumartesi günü, saat 1-2 gibi. Davetiyesizdir.

4) Aralık Yemeği - Aziz Nesin'in Doğumgünü. Aziz Nesin'in doğumgünü 21 Aralık'tır. O tarihlerde İstanbul'da bir restoranda (genelde Armada'da) kurucumuzun doğumgününü kutlarız.

Etkinlikler üzerine not: Nesin Vakfı çalışanları profesyonel organizatör değiller elbette. Bizim işimiz başka. Bu tür etkinlikleri profesyonellere de bırakabiliriz, ama biz içten olmak istiyoruz, evsahipliğini biz yapalım, bir yorulalım, biz ter dökelim istiyoruz. Dolayısıyla kusurlarımız olacaktır. Lütfen hoşgörün ve darılmayın.