Vakıf Bahçesi
1 | 2

Vakıf binası 14 dönümlük bir bahçe içindedir.

Bir şehirde hayal bile edilemeyecek doğayla içiçe bir alan. Bahçemizde neler neler var... Hindiler, ördekler, tavuklar, güvercinler, sülünler, tavus kuşları... Büyük ve ortabaş hayvanlarımız için bir çiftlik kurduk.

Aziz Nesin Vakf'a bir havuz yaptırmak istemişti hep. Olimpiyat ölçütlerinde hem de... Olmadı. Ölümünden hemen sonra bir havuz yaptırdık Vakf'a. Çocuklarımız da çalıştı havuzun inşaatında elbet.

Olimpiyat ölçütlerinde değil belki ama bize bol bol yetiyor. Sağda gördüğünüz bonkör dut ağacımızdır. Önplandaki yeşillikler şimdi çok daha büyükler. İlkbaharda çılgına dönüyorlar. Her ne kadar uzun yaz tatillerinde deniz kenarına gitsek de, bir havuz her eve lazım. (Bu gördüğünüz çocuklar kocaman oldular şimdi.)

Havuzumuzun duvarına Alman dostlarımızla bizim çocuklar birkaç yıl önce olağanüstü güzellikte bir duvar resmi yaptılar. Yıldan yıla renkler soluyor. Yaşam bu, yapacak bişey yok!

Vakf'a daha yeni gelenler dışında bütün çocuklarımız yüzme bilirler. Yazın havuzdan çıkmak bilmezler. Çocuk bahçemiz Don Kişot heykelimizin yakınında. Görebiliyor musunuz heykeli? Atın bacakları görünüyor sadece. Tunç Ergüden'in bir yapıtı.
Çocuk bahçemiz de var elbet. Eda Karaatlı dostumuzun emeğiyle...  Don Kişot heykelimiz... Istikamet Vakıf!

Bahçede başka heykellerimiz de var. Sanatçımız Süleyman Cihangiroğlu'nun yapıtını görüyorsunuz.

1 | 2